Over mij

Nauwkeurig, gedreven en authentiek

Ik wil dat jij zelfverzekerd de deur uitloopt

Hallo, ik ben Selina, de eigenaresse van Professional Beauty. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. De meeste mensen zullen mij omschrijven als een open en eerlijk persoon. Voor mij is het grootste compliment als ik reviews lees dat klanten blij zijn met het resultaat. Klanten zeggen dat ze zich op hun gemak voelen en het gezellig vinden in de salon. Naast dat ik het belangrijk vind wat het resultaat is – want ik ben nogal een pietje precies – vind ik het zelf ook erg belangrijk dat de klanten bij mij een fijn gevoel krijgen in de salon.

 • Selina Koster, Eigenaresse Professional Beauty Apeldoorn
 • Selina Koster, Eigenaresse Professional Beauty Apeldoorn
 • Selina Koster, Permanente make-up Profesional Beauty Apeldoorn

Zo ben ik mijn salon begonnen

Nadat ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste had afgerond, ben ik verder gegaan met de opleiding tot Allround Schoonheidsspecialiste. Dit houdt in dat je extra specialisatie certificaten behaalt voor acne, bindweefselmassage, shiatsu, camouflage & apparatuur. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan in een schoonheidssalon waar ik met veel plezier aan het werk was. Mijn verdriet was dan ook groot toen een klein eczeem plekje op mijn arm uitbreidde naar mijn onderarmen en handen. Na een allergietest bleek dat ik allergisch ben voor parfum en het conserveermiddel methylisothiazolinon.

Noodgedwongen moest ik daardoor stoppen met mijn werk in de schoonheidssalon en ben ik gaan kijken naar omscholing. Toch was ik niet overtuigd en bleef uiterlijke verzorging in mijn hoofd zitten. Ik ben daarom mijn eigen salon begonnen waarbij ik behandelingen kan uitvoeren waar ik plezier uit haal en geen last heb van mijn eczeem. Dit begon met wenkbrauwen shapen en waxen, maar inmiddels doe ik ook permanente make-up behandelingen in de salon.

De opleidingen van wenkbrauwen tot waxen

Mijn opleiding voor wenkbrauwen shapen heb ik gevolgd bij Mrs. Highbrow in Amsterdam. Mrs. Highbrow is de eerste ”brow bar” in Nederland en de voorloper op het gebied van wenkbrauwen. De cursus voor spateltechniek en Brazilian wax heb ik gevolgd bij Lycon. Dit is ook het merk waarmee ik werk op het gebied van wax behandelingen. Lycon is de marktleider met telkens nieuwe innovaties op het gebied van wax.

Hierom ben ik met PMU begonnen

Permanente make-up is erbij gekomen in de salon, omdat mijn oude werkgever al eens had gezegd dat ik daar naar moest kijken. ‘’Jij bent zo precies Selina, dat vind ik nou echt iets voor jou’’. Mijn opleiding tot permanente make-up specialist heb ik gevolgd bij Irma Hulscher Cosmetics en daarbij les gehad van Irma Hulscher zelf. Bij deze opleiding leer je kleur- en pigmentenleer, lessen in tekenen en vormgeven van Marianne Snoeks, tot aan de nieuwste pigmenteer technieken.

Nadat ik mijn opleiding had behaald heb ik mijzelf aangesloten bij de NSGP, de Nederlandse Stichting van Geregistreerde PMU-Specialisten. Hierbij kun je jezelf alleen aansluiten als je een 7 of hoger hebt gehaald voor het praktijk examen bij een onafhankelijke examencommissie die de kwaliteit van PMU-specialisten waarborgt. Omdat de nadruk in de opleiding voornamelijk op de 3D Hairstroke techniek lag, wilde ik mijzelf nog verder verdiepen in de Ombre wenkbrauwen, daarvoor heb ik een Masterclass Ombre techniek gevolgd bij Irma Hulscher Cosmetics.

Up-to-date blijven

Voor de NSGP ga ik ook elk jaar op nascholingsdag. Verder hou ik mijzelf up-to-date door middel van cursussen & masterclasses

Uitspraak van een klant:

It was damn great and I will come back for sure!

Laura (Deventer)
Professional Beauty
2019-06-19T08:46:19+02:00

Laura (Deventer)

It was damn great and I will come back for sure!

Opleidingen en Masterclasses

 • Academie voor PMU Irma Hulscher Masterclass Ombre Techniek
 • Aangesloten bij NSGP – Nederlandse stichting voor permanente make-up specialisten
 • Academie voor PMU Irma Hulscher Diploma Basic Training (wenkbrauwen en eyeliner)
 • Academie voor PMU Irma Hulscher Certificaat Tekenvaardigheid PMU
 • Academie voor PMU Irma Hulscher Certificaat 3-D Hairstrokes, Ombre & Shadows
 • Mrs Highbrow Powerbrows
 • Lycon Brazilian wax
 • Lycon Product knowledge & waxing technic face and body
 • Allround Schoonheidsspecialiste
 • Schoonheidsspecialiste