Veelgestelde vragen

Over permanente make-up

Hoeveel behandelingen krijg ik?

In de salon zet ik nieuwe PMU in drie behandelingen. Tussen de behandelingen in zitten 4 tot 6 weken. Ik zet de PMU in drie behandelingen om de kleur goed op te kunnen bouwen. Het resultaat is het mooist als het pigment laagje over laagje wordt aangebracht.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen in?

Tussen de behandelingen in zitten 4 tot 6 weken.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up (PMU) vervaagt langzaam. Dit komt onder andere door UV-straling. Door de PMU elke 1 – 1,5 jaar bij te werken blijft deze het mooist.

Doet het zetten van permanente make-up pijn?

Het verschilt per persoon of je de behandeling pijn vindt doen. De een vindt het helemaal geen pijn doen, de ander weer wel. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met EMLA-crème. Dit is een crème die je zelf moet aanvragen bij de huisarts (een kleine tube). Breng de EMLA-crème* een half uur voor de behandeling aan op de huid (niet langer van te voren).

*Bij een eyeliner PMU mag de EMLA-crème niet van tevoren worden aangebracht. Dit om te voorkomen dat de verdovende crème in de ogen terecht komt.

Wat als mijn permanente make-up lichter wordt?

PMU wordt mettertijd lichter, hierdoor kan de kleur en vorm vervagen. Door middel van een nabehandeling ziet de PMU er weer als nieuw uit.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Bij het zetten van een tatoeage wordt een ander apparaat en andere pigmenten gebruikt. Ook wordt een tatoeage dieper in de huid gezet, waardoor deze niet vervaagd. Omdat de PMU in een hogere huidlaag wordt gezet vervaagt het langzaam, hierdoor kun je later de kleur en vorm nog iets aanpassen. Bijvoorbeeld als je haar lichter wordt en je je wenkbrauwen daarbij weer passend wilt maken. Of denk aan een eyeliner die van een strakke lijn een poeder lijn moet worden.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en microblading?

Microblading wordt gedaan met een mesje. Er worden sneetjes in de huid gezet en daarna het pigment eroverheen gedaan. PMU wordt machinaal gezet. Dit houdt in dat er een apparaat wordt gebruikt waar een naaldje wordt opgedraaid. Het pigment wordt in de naald gezogen en vervolgens kan de behandeling beginnen. Bij PMU kunnen de haartjes elkaar overlappen als deze gezet worden. Dit geeft een natuurlijk effect aan jouw wenkbrauwen. Bij microblading is dit niet mogelijk en kunnen de haartjes alleen naast elkaar gezet worden.

Mag ik PMU zetten als ik zwanger ben?

Dat kan. Tijdens een intake gesprek kunnen we bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn.

Mag ik PMU zetten als ik borstvoeding geef?

Ja, dat is geen enkel probleem.

Is PMU geschikt voor mannen?

PMU kan ook bij mannen gezet worden. Tijdens een intake gesprek kunnen we bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn.  

Ik heb een streep als wenkbrauw. Kan ik nog de hairstroke (haartjes) techniek krijgen?

Dat is een mogelijkheid. Wel wil ik altijd eerst de PMU hebben gezien tijdens een intake, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Hoe gaat een wenkbrauw/eyeliner behandeling?

Zie hiervoor de uitleg op de website: PMU Behandeling.

Welke technieken zijn er met wenkbrauw/eyeliner behandeling?

Zie hiervoor de uitleg op de website: Permanente make-up.

Waarom kan ik alleen een intake online inplannen?

Permanente make-up is maatwerk, daarom vind ik het belangrijk om genoeg tijd voor jou te hebben. Mocht je vragen of twijfels hebben kun je het beste een intake inplannen. Weet jij zeker dat je PMU wilt en een afspraak wilt inplannen? Neem dan contact op.

Enthousiast geworden?

Maak een afspraak Of neem contact op