PMU Behandeling

Behandeling, nabehandeling & nazorg

PMU Behandeling in zijn werk

PMU voor wenkbrauwen of eyeliner wordt bij mij in de salon in drie behandelingen gezet. Hierdoor kan de kleur goed opgebouwd worden in de huid, waardoor je een natuurlijk effect krijgt bij de wenkbrauwen en bij de eyeliner een mooie volle kleur wordt gerealiseerd. Ook blijft het resultaat hierdoor langer mooi!

Eerste behandeling

Bij de eerste behandeling bespreken we allereerst de kleur en vorm. Elke wenkbrauw en eyeliner PMU die wordt gezet is maatwerk. Ieder gezicht is anders en ook de wensen verschillen per persoon. Ik vind het erg belangrijk om dit goed met jou te bespreken, zodat het mooiste resultaat gerealiseerd kan worden. We kijken samen naar wat het mooiste bij jouw gezicht past. Voordat ik aan het werk ga en de PMU ga zetten hebben we de techniek, kleur en vorm uitgebreid besproken. 

Vervolgbehandelingen

Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst, omdat de bovenste huidlaag zich vol zuigt met pigment. Dit verdwijnt na ongeveer vijf dagen. Na deze vijf dagen is de kleur vaak juist weer iets te licht ten opzichte van het gewenste eindresultaat. Tijdens de tweede behandeling wordt dit bijgewerkt, zodat we weer een stapje dichterbij het uiteindelijke resultaat komen. De derde behandeling is om de PMU te perfectioneren, de laatste puntjes op de i te zetten!

Herstel en zorg

Om de huid goed te laten herstellen zitten er ongeveer 4 tot 6 weken tussen de behandelingen. Na de eerste behandeling krijg je van mij een formulier mee met informatie over de nazorg. Dit licht ik nog toe in de salon en uiteraard neem ik de tijd om eventuele vragen hierover te beantwoorden, zodat je goed weet wat je wel en niet kunt doen nadat de PMU is gezet.

Nabehandeling

Een nabehandeling doe je om je PMU bij te werken. 1 – 1,5 jaar na je laatste behandeling kom je voor een nabehandeling in de salon. Dit is één behandeling waar we de kleur en vorm weer opfrissen.

Nabehandeling ‘nieuw bij mij’

Een nabehandeling ‘nieuw bij mij’ is voor diegene die ergens anders PMU heeft laten zetten en dit bij mij wil laten bijwerken. Doordat ik een intake moet doen en moet overleggen wat er bij een andere salon is gezet, boek ik hier extra tijd voor uit.

Nazorg PMU

  • 3 dagen de huid droog houden
  • 5 – 7 dagen nadat de PMU gezet is niet in de volle zon of onder de zonnebank
  • 5 – 7 dagen minder tot niet sporten (i.v.m zweten)
  • 5 – 7 dagen niet zwemmen, sauna of stoomcabine gebruiken
  • De huid niet aanraken of aan krabben
  • De huid niet afdekken

Je krijgt na de behandeling een formulier met alle nazorg instructies mee. Als alle nazorg instructies nauwkeurig worden opgevolgd zul je hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.

Wil je meer lezen over de voordelen, technieken of de tarieven ga dan naar de permanente make-up pagina.

Heb je nog vragen?

Lees alle veelgestelde vragen