Haargroei en scheren

Waarom je beter niet kan scheren tussen wax behandelingen

Scheren tussen de wax behandelingen in?

Tussen de wax behandelingen zit ongeveer 3 tot 6 weken. Dit varieert, omdat het eraan ligt hoe snel jouw haar groeit en hoe snel jij je stoort aan je haartjes. Blijf je regelmatig voor een wax behandeling komen? Scheer dan tussendoor niet! De haren zullen dan namelijk langer wegblijven, omdat je steeds meer haren weghaalt in de anagene fase. Als je de haren tijdens deze groeifase eruit haalt beschadigd het haarzakje, waardoor de kans op een terugkomende haar kleiner wordt. Ook als de haar wel terug groeit, is deze zachter en dunner dan voorheen. Je zult dus geen last hebben van harde haren of stoppels.

Haargroeifases

Anagene fase – Groeifase

De fase dat de haar groeit en nog aan het haarzakje zit. Als het haar in deze fase wordt gewaxed is de kans op het terug komen van de haren kleiner.

Katagene fase – Overgangsfase

De maximale lengte van de haar is bereikt en bereid zich voor om uit te vallen.

Telogene fase – Rust fase

De oude haar wordt door de nieuwe haar die in hetzelfde haarzakje zit uitgestoten. Dit duurt zo’n 1 tot 3 maanden. Als je scheert, dan scheer je de bovenste haar steeds opnieuw af tot dat deze uitvalt en de nieuwe haar zijn plek in neemt. Als je in deze fase waxed, haal je de oude haar er in zijn geheel uit. Je zult pas weer een haar zien als de nieuwe haar (anagene fase) boven het huidoppervlakte uitkomt.

Wil je nog meer lezen over de voordelen van waxen, nazorg of de tarieven? Dan kun je terug gaan naar de wax pagina

Of boek direct een afspraak

Maak een afspraak Of neem contact op